Tiebreak Tens

Ontdek meer over Tiebreak Tens

De Tiebreak Tens is een nieuwe spelvorm in het tennis. Bedacht door een aantal enthousiastelingen die het spelletje tennis geweldig vinden, maar ook vonden dat ze te weinig tijd hadden voor iedere keer een hele pot tennis. De wens voor een snelle spelvorm met competitie element wat door iedereen gespeeld kon worden was geboren.

En zo zijn de Tiebreak Tens ontstaan. Een snel open format voor een heel breed publiek, het aansporen van grotere groepen tennissers en een heel kleine stap om weer je racket te pakken en weer te gaan tennissen!

Inmiddels heeft ook de Internationale Tennis Federatie (ITF) het spelelement omarmt. Vanaf 2015 wordt op het hoogste niveau de Tiebreak Tens gespeeld. Spelers als Rafael Nadal, Stan Wawrinka, Lucas Pouille, Maria Sharapova en onder andere Madison Keys strijden jaarlijks in verschillende wereldsteden om fantastische geldprijzen!

Ook wij gaan het spelelement omarmen! Tijdens het Dr. Van Leeuwentoernooi organiseren wij de eerste Tiebreak Tens van Drenthe! Op vrijdag en zaterdagavond 7 en 8 juni wordt ons centre court de snelste baan van het toernooi. Doe mee en strijdt met je dubbelpartner om de geweldige hoofdprijs!