Nieuws

Nieuwe hoofdsponsor voor Dr. Van Leeuwentoernooi

Nieuwe hoofdsponsor voor Dr. Van Leeuwentoernooi

vrijdag 24 mei, 2019

Zorgfactory Dr. van Leeuwentoernooi. Dat is met ingang van de komende editie de naam van het traditionele tennistoernooi op de gravelbanen van LTC Emmen. Het ambitieuze bedrijf uit Ter Apel is de nieuwe hoofdsponsor van het toernooi.

Directeur is Bert Zijlstra, die vrijdagmiddag samen met Arjan Romp en Kees van Oostenrijk van LTC Emmen het driejarig contract ondertekende. Het bedrijf uit Oost-Groningen ontzorgt opdrachtgevers met oplossingen op het gebied van flexibele arbeid in de zorg.

De 44-jarige Romp geeft als toernooidirecteur tijdens de 66e editie het stokje over aan de 37-jarige Emmenaar Van Oostenrijk. Eigenlijk zijn zij nu al samen toernooidirecteur. Zijn huidige functie bevalt Emmenaar Romp goed, maar hij stopt dus wel. „Waarom? Ik ben ook voorzitter geworden van LTC Emmen en heb ook in die functie een belangrijke rol voor wat betreft het aanstaande toernooi. Ik vind het niet gezond om de twee belangrijkste petten binnen de club te dragen”, zegt Romp eerlijk.

Het Dr. van Leeuwentoernooi is dit jaar opnieuw een nationaal ranglijsttoernooi met vier sterren. De komst van Max Houkes uit Sleen – op jonge leeftijd al erelid van LTC Emmen – is verzekerd. Of de Emmense Annelou Nab haar opwachting maakt is nog maar de vraag, weet Romp. „Zij speelt in de eredivisie en lijkt daarom niet speelgerechtigd voor ons toernooi, maar wie weet kan er nog iets geregeld worden.”

Marrit tennist de sterren van de hemel en natuurlijk verwacht ik ook het nodige van Max Houkes. Het is trouwens leuk dat Alec Deckers – de zoon van Richard Krajicek en Daphne Deckers – van de partij is in Emmen. Als vaderlief komt kijken, hebben we een oud-winnaar van Wimbledon op ons tennispark.

De kwalificaties voor het hoofdtoernooi beginnen dinsdagmiddag 4 juni om 13.30 uur. Het hoofdtoernooi start op donderdag 6 juni om 12.00 uur. De finaledag is op maandag 10 juni met de finale van het vrouwentoernooi vanaf 11.00 uur. De eindstrijd van het mannenenkelspel – Romp mikt op 750 tot 1000 toeschouwers – start om 13.00 uur op het centre court. De finale van het dubbelspel bij de vrouwen is gelijktijdig met de finale van het enkelspel bij de mannen. De strijd om de winst van het mannendubbel volgt na de finale van het mannenenkelspel. Het open toernooi voor recreanten begint op 4 juni.

Meer lezen? Lees het gehele artikel in de Emmer Courant