CORONA UPDATE: CLUBHUIS DICHT OM 20 UUR EN GEEN PUBLIEK BIJ TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN

13 november 2021

Het aantal coronabesmettingen stijgt de afgelopen weken snel en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom vandaag extra coronamaatregelen aangekondigd om het aantal contacten tussen mensen te beperken. Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20 uur sluiten, dus ook op sportlocaties. Voor de horeca geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht. De 1,5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het park. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan.

Wat betekent dit voor ons?

De maatregelen voor tennis en padel in het kort:

• Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen.
  • Tijdens het sporten is de 1,5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Een CTB is wel nodig voor alle activiteiten in onze tennishal voor sporters van 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen.
  • Ons clubhuis is open tot 20.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van ons clubhuis of het buitenterras een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en en tennishal.
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Nieuwscategorieën Nieuws