LTC Emmen legt twee padelbanen aan: ‘Sport wordt straks groter dan tennis’

12 april 2022

Emmer Courant, Koos Heeres

LTC Emmen is vorige maand begonnen met de aanleg van twee padelbanen op haar accommodatie aan de Boermarkeweg. De verwachting is dat de werkzaamheden begin mei zijn afgerond en de banen bespeelbaar zijn. De tennisvereniging is dan de eerste in de gemeente Emmen die over padelbanen beschikt.

Padel, dat het midden houdt tussen tennis en squash, wordt steeds populairder. Op veel plekken worden padelbanen aangelegd. In de buurt kan de sport onder andere worden beoefend in Dalen, Beilen en Borger. Voorzitter Arjan Romp van LTC Emmen kwam voor het eerst in aanraking met padel toen hij in Spanje was. ,,Ik heb het voor het eerst gespeeld in Dalen. Ik vind de sport leuk, het is heel dynamisch en flitsend, de bal blijft langer in het spel. Je pakt het heel snel op. Padel is toegankelijk en geschikt voor iedereen, van 8 tot 80 jaar.”

Door de fusie van de Nederlandse Padel Bond (NPB) en tennisbond KNLTB in 2020 kreeg padel een flinke ‘boost’. Dat zagen ze bij LTC Emmen ook en daarom werd in oktober 2020 een speciale padelcommissie opgericht om de aanleg van twee padelbanen mogelijk te maken. In die commissie zitten Linda Schipper, Tamara Sieben en Richard Groenewold. ,,Oud-proftennisser John van Lottum verwacht dat padel als sport over een paar jaar zelfs groter wordt dan tennis. Toen ik zelf padel voor het eerst zag, was ik ook meteen enthousiast”, zegt Groenewold.

Draagvlak is heel erg groot

Dat de leden van LTC Emmen de komst van de padelbanen zien zitten, bleek wel tijdens de ledenvergadering die september vorig jaar werd gehouden. Daar gaven de leden unaniem groen licht voor de aanleg van de twee banen, die een ondergrond van kunstgras hebben. ,,Er waren wel wat vragen, maar niemand had bedenkingen”, vertelt Romp. Groenewold vult aan: ,,De presentatie is heel goed verlopen, met name de senioren wilden het graag. Dus het draagvlak binnen de vereniging voor de padelbanen is heel erg groot.”

De padelbanen komen naast de acht tennisbanen, waarover LTC Emmen al beschikt. ,,Er is voldoende ruimte op onze accommodatie, dus we hoefden geen tennisbanen op te offeren. Vier tennisbanen worden in de winter tevens overdekt, zodat je daar het hele jaar kunt spelen”, aldus Romp.

Flinke stijging ledenaantal

Momenteel telt LTC Emmen 420 leden. Als de padelbanen in gebruik zijn, verwachten Groenewold en Romp dat het ledenaantal flink gaat toenemen. ,,Wij hopen dat we nog dit jaar door de grens van vijfhonderd leden gaan. Trouwens, alle leden mogen gebruik maken van zowel de tennis- als de padelbanen. We zijn ook niet van plan om de contributie te verhogen.”

Met de aanleg van de twee padelbanen is een investering van zo’n 150.000 euro gemoeid. LTC Emmen maakt daarvoor gebruik van de zogenaamde 1/3-regeling van de gemeente Emmen. Dit betekent dat de vereniging voor de aanleg 25.000 euro subsidie van de gemeente ontvangt, een deel leent en een ander deel uit eigen middelen financiert.

Meer informatie omtrent padel? Lees ons blog hier

Nieuwscategorieën Nieuws

L.T.C. Emmen | Tennis & Padel