TOPTENNIS TIJDENS PINKSTEREN!

 

ZORGFACTORY DR. VAN LEEUWEN

4 STERREN NATIONAAL RANGLIJST TOERNOOI

Rond Pinksteren is Lawn Tennis Club Emmen organisator en gastheer van het Dr. van Leeuwen tennistoernooi. In haar lange geschiedenis is het toernooi inmiddels uitgegroeid tot een tennistoernooi dat uniek is in het Noorden met jaarlijks de sterkste bezetting uit de nationale top 100. Bij zowel de dames als heren heeft het toernooi een 4 sterren classificatie. De, volgens indeling van de nationale tennisbond KNLTB, op één na hoogste categorie voor nationaal ranglijsttoernooien (NRT) in Nederland.

En die 4 sterren classificering, bij zowel de dames als heren, is uniek in Noord-Nederland. Nationaal behoort het Dr. van Leeuwen toernooi met vier andere, tot de vijf hoogst genoteerde tennistoernooien. De nationale top speelt bij al deze ranglijsttoernooien voor hun individuele ranking in Nederland, maar ook als opstap naar het mondiale tennis. Het niveau van deze toernooien wordt beschouwd als de laatste stap naar een internationale ranking en deelname aan het  internationale ATP en WTA circuit van de internationale tennisfederatie, ITF.

 

Rijke historie voor het Van Leeuwen

sinds 1952 op de kalender

Dr. Eke van Leeuwen (1905-1954), zoon van een dermatoloog in Utrecht, kwam als internist in het gloednieuwe Diaconessehuis naar Emmen. Hij was pionier en verleende in zijn vrije tijd medische hulp aan de dieren van het dierenpark. Het gezin Van Leeuwen was zeer sportief, zeilen, skiën, hockeyen en natuurlijk tennis. Vrouw Nella tenniste graag en is oud Drents Kampioen. En ook de oudste zoon van vijf kinderen, Theo, had talent en bevestigde dat als jeugdkampioen van Drenthe.

Voorzitter Van Leeuwen zette zich ervoor in dat er een nieuw complex kwam naast het ziekenhuis aan de Boermarkeweg. In 1953 werd het 25-jarig jubileum van L.T.C. Emmen opgesierd met de opening van het huidige park. Als eerbetoon aan oud-voorzitter Van Leeuwen verbond LTC zijn naam aan het tennistoernooi dat jaarlijks rond Pinksteren wordt gespeeld. Met het 70-jarig jubileum aanstaande kent het toernooi een rijke historie. Verschillende tennisgeneraties hebben gespeeld op ons park. Zo is Merel Hoedt, dochter van oudwinnares Yvonne der Kinderen, al jaren actief in het hoofdtoernooi. En ook de familie Krajicek, vader Richard en zoon Alec Deckers behoren als spelers tot onze rijke historie.

 

PROGRAMMA

 

31 MEIOLDSTARS tennis 10:00h

Steeds meer ouderen willen blijven sporten, maar doen het niet (meer). Dit komt niet alleen door fysieke ongemakken, maar vooral ook door een onvoldoende passend aanbod. Ouderen benaderen sport en bewegen namelijk op een andere manier. Het gaat ze niet per se om winnen maar juist om anderen ontmoeten en meedoen. Daarom zijn het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB OldStars tennis gestart en zijn wij gastheer voor het Zorgfactory Oldstars event tijdens het Dr. van Leeuwentoernooi.

 

31 MEIKWALIFICATIES NRT**** 12:00h

 

31 MEISTART VAN LEEUWEN OPEN 18:00h

 

01 JUNKIDS DAY 15:00h

Er is niets mooier dan te tennissen met je idolen en de fijne kneepjes van het spel van hen te leren! Hoe serveren zij, wat is beste return of hoe sla je een goede slice? Tijdens de Kids Day kan dat! De dag staat geheel in het teken van de kids. Alle tennissende kinderen uit de regio (vanuit schoolprogramma’s of al lid zijn bij de KNLTB) stimuleren wij om deel te nemen aan deze sportieve middag. Sporten en bewegen doen we samen!

 

02 JUN 1st ROUND NRT****

 

03 JUN 1st ROUND DOUBLES NRT****

 

03 JUNBUSINESS FRIDAY 16:00h

Sport en zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Vitaliteit bevordert productiviteit en concentratie op de werkvloer. En met tennis als gezondste sport ter wereld is onze Business Friday de ideale combinatie! Doe je sneakers aan en speel mee als amateur met een van onze pro’s om te ervaren hoe leuk tennis is! Zie tijdens een demonstratiepartij partij de vele mogelijkheden van een racket en een bal. En natuurlijk kan er worden bijgepraat en worden nieuwe contacten gelegd, in een compleet ontspannen en sportieve sfeer. We informeren je graag over de mogelijkheden.

 

06 JUN FINALS

 

 

ZORGFACTORY DR. VAN LEEUWEN OPEN

 

Ongetwijfeld hebben we jullie interesse gewekt met het mooie programma dat op stapel staat. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om mee te mogen doen aan de kwalificaties of gelijk te worden toegelaten tot het hoofdtoernooi van het NRT. Met het gelijktijdig door ons georganiseerde Open Toernooi maak je wel deel uit van die ambiance en ben je dichtbij het mooiste tennis van het Noorden. Maar bovenal, speel je zelf mooie potten tennis, houd je je wedstrijdritme, bouw je ervaring op en heb je vooral veel plezier! Meedoen kan in de categorieën 2 tot en met 8 (single, double en mixed double). Wil je op den duur wel die mooie NRT's bereiken? De categorieën 2 en 3 bieden je een goede opstap!

 

INSCHRIJVEN?

DAT DOE JE HIER

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 591 611 841

L.T.C. Emmen | Tennis & Padel

Boermarkeweg 40
7824 AA Emmen