EEN NIEUW HOOFDSTUK VOOR ZORGFACTORY VAN LEEUWEN

08 februari 2024


Dit jaar zal Emmen voor het eerst in jaren geen toptennis tijdens Pinksteren meer verwelkomen. Betekent dit het einde van toptennis in Emmen? Absoluut niet! Het Van Leeuwen toernooi ondergaat een frisse transformatie met nieuwe elementen en aanpak. Het belooft een mooie 69e editie van het toernooi te worden! 

Het Zorgfactory Van Leeuwentoernooi, georganiseerd door LTC Emmen, vindt dit jaar plaats van woensdag 12 juni tot en met zondag 16 juni 2024. Noteer deze data in je agenda, want gedurende deze dagen kun je genieten van toptennis, evenals verschillende activiteiten die zijn georganiseerd voor zowel jong als oud. Naast een nieuwe datum zijn er dit jaar nog meer veranderingen om naar uit te kijken. 

Vernieuwing door KNLTB: Vaste speelweken en speelschema’s

Uit onderzoek en gegevensanalyse van de tennisbond, de KNLTB,  is gebleken dat de NRT (nationale ranglijsttoernooien, zoals het Van Leeuwentoernooi) niet langer aan de verwachtingen voldeed van zowel de organisatoren als de spelers. Problemen zoals overlappend aanbod voor dezelfde doelgroep, frequente last-minute terugtrekkingen, te lage niveaus, en moeilijkheden bij het opstellen van speelschema's werden geïdentificeerd. Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft de KNLTB besloten om de opzet en structuur van de NRT-toernooien te herzien. 

In de vernieuwde opzet is gekozen voor een kalender met vaste speelweken en speelschema's. Deze herstructurering zorgt ervoor dat de toernooikalender nu beter aansluit op de planning van alle internationale toernooien in Nederland en rekening houdt met aspecten zoals het spelen van competitiedagen. Door deze vernieuwde opzet en kalender hoopt de KNLTB de band tussen het NRT en de open toernooien te versterken. 

Nieuwe toernooistructuur

Het huidige systeem van NRT**** tot NRT* wordt vervangen door een vereenvoudigde aanpak, waarbij het aantal lagen wordt teruggebracht van 5 naar 3. Als gevolg hiervan wordt het Van Leeuwentoernooi nu geclassificeerd als een NRT-1000 toernooi, het hoogste tennisniveau in Nederland. NRT-1000 toernooien zijn specifiek bedoeld voor spelers met een speelsterkte van 1-2 en een positie tussen 1 en 75 op de nationale ranglijst. In de zomerkalender staan 5 van deze prestigieuze toernooien gepland, waarbij het Van Leeuwentoernooi het eerste NRT-1000 toernooi van het seizoen is.

Met de overgang naar vaste speelschema's komt de kwalificatie voor het hoofdtoernooi te vervallen. Niet-geaccepteerde spelers krijgen echter de kans om deel te nemen aan het open toernooi. Een nieuwe ontwikkeling hierbij is dat nu ook in categorie 2 punten kunnen worden verdiend voor de ranglijst. De verwachting is dat het Open toernooi uiteindelijk zal opklimmen naar het NRT-niveau, waardoor het algehele niveau zal verbeteren. 

Hoe ziet het Zorgfactory van Leeuwentoernooi er dit jaar uit? 

Opnieuw zet een toegewijde groep vrijwilligers zich in om een uniek toernooi te realiseren. Dit jaar presenteert het evenement zich dus als een NRT-1000 toernooi met een enkelspel voor heren (schema 32), enkelspel voor dames (schema 24), en dubbelspel (schema 8). Bovendien staat er een Open toernooi op het programma voor de categorieën 2, 3 en 4. 

Kortom, een week vol hoogwaardig tennis! Met deze aanpassingen streven we ernaar om nog meer talent naar Noord-Nederland te trekken. Alle ins & outs van het Zorgfactory Van Leeuwen vind je  terug op onze toernooipagina. 

Ook spelers in de categorieën 5 tot en met 9 worden niet vergeten. Later dit jaar staat het "Bakker Bart Open" op het programma waar zij hun speelminuten kunnen maken. Bovendien valt de opvallende ontwikkeling van padel op ons park, en in heel Nederland, niet te negeren. Meer details hierover volgen binnenkort. 

Nieuwscategorieën Toernooien Tennis Padel

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 591 611 841

L.T.C. Emmen | Tennis & Padel

Boermarkeweg 40
7824 AA Emmen