#4 PADELRACKET

14 november 2021


Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer tennisverenigingen leggen één of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. Maar wat is dat padel nou eigenlijk? We zetten het middels een artikelen voor jullie op een rijtje! Vandaag deel 4; het padelracket

Padelracket

Op het moment dat je fanatiek padel gaat beoefenen, wil je natuurlijk je eigen padelracket hebben. Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet). In het racketblad, meestal rond, is een groot aantal gaten geboord zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Het racket is maximaal 45,5 x 24 centimeter en wordt met een koordje om de pols bevestigd zodat het niet kan rondslingeren.

Maar hoe weet je welk padelracket geschikt is voor jou? Waar moet je allemaal op moet letten? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Gewicht padelracket

Je kunt kiezen uit twee soorten gewichten van het racket, een licht gewicht (meestal tussen de 365 en 375 gram) en een zwaar gewicht (meestal tussen de 385 en 395 gram). Voor beginners is het lichtere gewicht aan te raden, evenals voor vrouwen en kinderen. De zwaardere variant is meer voor de gevorderde speler, omdat zwaardere rackets zorgen voor extra kracht en degelijkheid.

Vorm padelracket

Er zijn drie vormen padelrackets: Rond, Traan/Druppel of Diamant.

Een rond racket is te herkennen aan zijn ronde vorm en ideaal voor de beginnende speler. Doordat de ‘sweet spot’ vrij groot is, is het relatief eenvoudig om de bal goed te raken.

Een Traanvormig / Druppelvormig racket zit tussen de ronde en diamanten vorm in en is geschikt voor de medium tot gevorderde padelspeler. De ‘sweet spot’ bevindt zich relatief hoog op het racket wat zorgt voor veel power. Dit is een racketvorm die voor aanvallende spelers perfect is.

Een racket met diamant vorm is voor de gevorderde padelspelers. De ‘sweet spot’ is klein en zit bovenaan het racket. Dit maakt het lastiger om de bal goed te raken, maar het geeft wel veel power bij de aanvallende ballen die je slaat. Voor een beginnende speler is deze racketvorm minder geschikt, want het is lastig om de bal goed te raken.

Padelbal

De bal die je gebruikt bijpadel lijkt sterk op een tennisbal, maar is wat harder.De bal moet goed kunnen stuiten, officieel 135 tot 145 centimeter hoog als je hem van ver boven je hoofd (exact 254 centimeter staat in de regels) laat vallen. Kleding en schoeisel zijn voor tennis en padel hetzelfde.

Meer weten? Lees ook;

 

 

Nieuwscategorieën Vereniging Padel

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 591 611 841

L.T.C. Emmen | Tennis & Padel

Boermarkeweg 40
7824 AA Emmen