Tennis is de gezondste sport

19 februari 2019


Tennis is de meest levensverlengende sport ter wereld, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Sydney. Vanuit dit onderzoek met de levensverwachting als basis maakt het niet alleen uit hoe vaak je sport maar bovenal ook welke sport je doet. En wat blijkt, wanneer je regelmatig op de tennisbaan (of squashbaan) bent is het overlijdensrisico bijna de helft lager.

Naast 'racketsporters' doen ook zwemmers, fietsers en aerobics-fanatiekelingen het prima. Zij hebben 15 tot 28 procent minder kans om te overlijden. Voetballers en hardlopers hebben pech: bij hen is geen kleinere overlijdenskans gevonden.

Er werd in het onderzoek ook gekeken naar het risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten. De tennissers kwamen ook hier als beste uit de bus: hun overlijdensrisico werd met de helft lager. Maar ook zwemmen en aerobics hebben een gunstig effect.

In het onderzoek werden zes verschillende sporten onderzocht: hardlopen, voetbal, fietsen, zwemmen, aerobics en racket-sporten (tennis, squash en badminton). Er deden 30 jaar lang zo'n 80.000 deelnemers aan het onderzoek mee. Bij voetbal en hardlopen werd geen hogere levensverwachting gevonden.

Reden voor het programma Op Tjak! van RTV Drenthe om eens even polshoogte te nemen naar de gezondste sport en meer te weten over tennis en LTC Emmen.

Nieuwscategorieën Nieuws

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 591 611 841

L.T.C. Emmen | Tennis & Padel

Boermarkeweg 40
7824 AA Emmen

KVK-nummer

40045034